Nakkekoteletter og rødbetmos 🥩
med frisk salat og appelsindressing.
Ingredienser
1 Person
| Ingrediens | Pris |
|---|---|
Estimert total pris | 62.86 kr |
180g Nakkekoteletter 🥩 | |
100g Potet 🥔 | |
110g Rødbeter 🍠 | |
0.5ss Timian 🌿 | 🤷
|
0.25dl Matfløte 🥛 | |
0.3ts Salt og pepper 🧂 | 🤷
|
0.25pk Sukkererter 🌱 | |
0.25pk Ruccola 🥬 | |
0.13potte Mynte 🌿 | |
0.25stk Appelsin 🍊 | |
0.25ts Sennep 🌭 | |
0.75ss Olivenolje 🫒 | |
0.5ss Eplecidereddik 🍎 |
Fremgangsmåte
1. Skrell og kutt poteter 🥔 og rødbeter 🍠 i terninger. Kok dem i vann 💧 til de er møre. Hell av vannet, mos dem og rør inn timian 🌿 og matfløte 🥛. Smak til med salt og pepper 🧂.
2. Brun nakkekotelettene 🥩 i en varm panne i 2–3 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper 🧂. Etterstek under lokk i ca. 5 minutter.
3. Skjær sukkererter 🌱 i strimler og bland med ruccola 🥬 og mynte 🌿.
4. Pisk sammen ingrediensene til dressingen 🍊 og hell over salaten 🥗. Server kotelettene 🥩 med potet- og rødbetmos og salat.
Næringsverdier
| Næringsstoff | Per 100g |
|---|---|
| Kalorier | 11251.4 kcal |
| Energi | 46925.6 kj |
| Protein | 749.7 g |
| Fett | 662.8 g |
| Mettet fett | 243.3 g |
| Enumettet fett | 12.1 g |
| Flerumettet fett | 3.7 g |
| Karbohydrater | 525.3 g |
| Sukkerarter | 0.4 g |
| Salt | 2.6 g |
| Kostfiber | 91.0 g |
| Stivelse | 261.2 g |
| Sukkeralkoholer | 0.0 g |
Estimert total vekt: 479g ()