Nakkekoteletter og rødbetmos 🥩

med frisk salat og appelsindressing.

Ingredienser

1 Person

Ingrediens Pris
Estimert total pris
62.86 kr
180g Nakkekoteletter 🥩
25.02 kr
139.00 kr/kg
100g Potet 🥔
1.99 kr
19.92 kr/kg
110g Rødbeter 🍠
6.58 kr
59.80 kr/kg
0.5ss Timian 🌿
🤷
0.25dl Matfløte 🥛
2.21 kr
88.33 kr/l
0.3ts Salt og pepper 🧂
🤷
0.25pk Sukkererter 🌱
11.22 kr
44.90 kr/pk
0.25pk Ruccola 🥬
5.22 kr
20.90 kr/pk
0.13potte Mynte 🌿
4.67 kr
35.90 kr/potte
0.25stk Appelsin 🍊
2.71 kr
10.82 kr/stk
0.25ts Sennep 🌭
0.10 kr
78.68 kr/l
0.75ss Olivenolje 🫒
2.36 kr
210.00 kr/l
0.5ss Eplecidereddik 🍎
0.78 kr
103.80 kr/l

Fremgangsmåte

1. Skrell og kutt poteter 🥔 og rødbeter 🍠 i terninger. Kok dem i vann 💧 til de er møre. Hell av vannet, mos dem og rør inn timian 🌿 og matfløte 🥛. Smak til med salt og pepper 🧂.

2. Brun nakkekotelettene 🥩 i en varm panne i 2–3 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper 🧂. Etterstek under lokk i ca. 5 minutter.

3. Skjær sukkererter 🌱 i strimler og bland med ruccola 🥬 og mynte 🌿.

4. Pisk sammen ingrediensene til dressingen 🍊 og hell over salaten 🥗. Server kotelettene 🥩 med potet- og rødbetmos og salat.

Næringsverdier

Næringsstoff Per 100g
Kalorier 11251.4 kcal
Energi 46925.6 kj
Protein 749.7 g
Fett 662.8 g
Mettet fett 243.3 g
Enumettet fett 12.1 g
Flerumettet fett 3.7 g
Karbohydrater 525.3 g
Sukkerarter 0.4 g
Salt 2.6 g
Kostfiber 91.0 g
Stivelse 261.2 g
Sukkeralkoholer 0.0 g
Estimert total vekt: 479g ()